Provocatieve Communicatie is er voor mensen die vooruit willen en niet bang zijn voor wat ze echt willen en denken.

Veel mensen zitten vast in hun eigen denkpatronen. Een soort oogkleppen, alleen zijn het in dit geval geen ‘oogkleppen’ maar ‘denkkleppen’. Denkkleppen zijn eigenlijk heel fijn. Het geeft je leven een duidelijke richting. Totdat je ergens uitkomt waar je niet had willen zijn.

 “Sommige mensen bereiken de hoogste top van de ladder en ontdekken dan pas dat die tegen de verkeerde muur staat.”

Ineens ben je daar dan, en het voelt niet goed, er is een probleem. Dan zou het fijn zijn als je je denkkleppen af zou kunnen zetten. Helaas zitten die denkkleppen aardig vastgeroest aan je hersens.

Als je ergens bent waar je niet zou willen zijn, of als je op weg bent naar iets waar je helemaal niet naar toe wilt, dan is het goed een provocatief gesprek te hebben.

  “We zijn allemaal op weg naar wat de toekomst zou moeten zijn.”

Zoals gezegd, je bent op weg naar de toekomst met denkkleppen op. Je komt net als iedereen steeds voor vragen en keuzes te staan: ga je linksaf, ga je rechtsaf of ga je nog een tijdje rechtdoor? Kijk je vaak achterom waardoor je de verkeerde afslag neemt of de juiste afslag juist mist? Raak je van de weg? Heb je je blik op de verte waardoor je niet ziet waar je nu bent? Word je meegesleurd door de grote verkeersstroom terwijl je eigenlijk een andere route zou willen nemen? En … eh … wil je er wat aan doen?

Provocatieve Communicatie wordt gebruikt door een Provocatief Coach. Hij of zij is geen TomTom die zegt welke kant je op moet. Door je Prettig Provocatief uit te dagen zal de Provocatief Coach proberen je, met een glimlach, van jouw juiste pad te duwen. (En dan natuurlijk niet als het pad langs een ravijn loopt. Al zei laatst iemand tegen mij: ’’Ik stond een tijd geleden aan de rand van de afgrond, maar ik heb nu een paar flinke stappen vooruit gezet.”) De Provocatief Coach is de advocaat van de Duivel die je zo uitdaagt dat je gaat opkomen voor wat je echt wilt. Jij beslist. Ik help alleen de keuzes en problemen duidelijk te maken.